mandag den 12. august 2013

Livsbekræftende nyhed!!

Som mange af jer ved, har jeg ikke haft menstruation i 16 år pga. spiseforstyrrelsen. Eller – hvis jeg skal være helt nøjagtig, så var den væk fra 1996 til 2006, hvor den så kom ganske lidt. Men forsvandt igen. Først i 2012 kom menstruationen rigtigt og har været regelmæssig. Så det er faktisk 16 år uden, på nær et lille mislykket forsøg fra min krop i 2006… der var jeg stadig ikke god nok til at passe på mig selv.

I 2011 fik jeg at vide, at jeg ikke skulle regne med at få børn. Heller ikke selv om menstruationen kom tilbage. Gynækologen sagde, at både livmoder og æggestokke var skrumpet pga. østrogenmangel i så mange år. Det slog mig pænt meget ud. En kæmpe drøm om at få børn blev slukket, og jeg bebrejdede mig selv det SÅ meget. Tænk at jeg havde ladet en spiseforstyrrelse slukke min drøm!
MEN så skete det fantastiske, at jeg fik menstruation, OG da jeg blev scannet igen herefter, sagde gynækologen: ”hvad søren har du gjort, Mille? Det hele har foldet sig ud igen og ser helt normalt ud! Du er en normal kvinde nu, der kan få børn!”. Og så tudede jeg (behøver jeg vel ikke at skrive). Så ja, det kan betale sig at give slip på den ødelæggende kontrol og i stedet tage kontrol over sit liv, så man arbejder sig hen mod sine mål – hvordan man ønsker sit liv skal være! Processen med at få min menstruation tilbage og få den til at blive, har været en blanding af at arbejde med kosten og psyken og at skære VOLDSOMT ned på træning og i stedet for SOVET. Meget mere om det i min kommende bog J

Nu til den livsbekræftende nyhed, som jeg har GLÆDET mig til at fortælle jer! (Jeg har været ved at eksplodere af lyst til at fortælle det!!):
JEG SKAL VÆRE MOR. JEG ER GRAVID.

Ja, den er god nok!! Jeg forstår det ikke helt selv endnu… kan det virkelig være rigtigt?! Men jo… der kommer to streger hver gang jeg tisser på pinden!

Jeg kan slet ikke sætte ord på, hvor stolt, lykkelig, overrumplet og glad jeg er! Og ja – det er min kæreste også. Som han sagde til mig forleden: ”det er jo et lille mirakel”. JA J Hvis det bliver en pige, skal hun jo næsten hedde Liv J

14 kommentarer:

 1. Stort tillykke til jer! :) Sikke en dejlig nyhed.

  SvarSlet
 2. Kæmpe stort tillykke Mille, hvor er jeg bare glad på dine vegne.

  SvarSlet
 3. Tusind tak Anne-Mette og Helena!

  Hvor er det sjovt... folk vil stadig hellere kommentere på Facebook end her :) Nok fordi jeg har kommunikeret der så længe. Der er indtil nu 512 likes og 177 kommentarer!!

  SvarSlet
 4. Ja eller Lykke :P :D
  Bliver nødt til lige at kommentere her også. Det er SÅ fantastisk og vildt. Jeg har læst igen og igen, og blev næsten rørt til tårer da jeg fandt ud af jeg læste rigtigt. Børn er en gave. Håber inderligt det også bliver min tur engang. Forstår sgu godt du er glad. Hop og dans og syng din glæde ud, det er tilladt :P :P
  Stort knus fra Helle Brandsborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåh ja - LYKKE! Det havde jeg ikke lige tænkt :)

   Tusind tak, Helle!

   Ja, det er NEMLIG tilladt :) Og det er gjort!

   Slet
 5. Hvor er det fantastisk kære Mille! Blev så glad og rørt da jeg læste det <3 Hvor er det utroligt en forandring du har formået at gennemgå, og det at du igen igen kan modbevise lægernes forudsigelser, dét er da sejt!
  Er sikker på at du bliver en helt igennem fantastisk mor! :D

  SvarSlet
 6. Tillykke! Det er bare så fantastisk!

  Og hvor er det sjovt - fra år tilbage skrev jeg i min dagbog: "Hvis jeg engang får en datter, skal hun hedde Liv. Så skal jeg bevise, at "Liv" kan være noget godt" :-))

  SvarSlet
 7. Stort tillykke :)

  SvarSlet
 8. Kæmpe tillykke. selvom jeg ikke skal have flere børn, (har heller ikke menstruation), har det alligevel stor betydning for kroppen at kunne producere de rigtige hormoner i rette mængder, så det giver også mig håb.

  rigtig held og lykke med det kæmpe store dejlige nye der skal ske i dit liv, at være mor er fantastisk.

  SvarSlet
 9. Stort tillykke... Jeg har selv en fortid med både anoreksi, bulimi, overtræning, ortoreksi - you name it. Jeg kæmper pt. for at blive gravid, men har ikke har menstuation normalt siden jeg stoppede med p piller for to år siden... Må jeg spørge ved hvilken BMI du fik din menstruation igen ?

  SvarSlet