søndag den 8. september 2013

Lykken er...

... at kunne stå i køkkenet uden angst og uro og lave det mad, man har lyst til! Nøj hvor har jeg kæmpet med at kunne det… har mindst en million gange endt med at smide al maden ud eller at spise det uden at have lyst og så kaste op… Godt det er fortid, puha, tak!

Jeg har sørme lige bagt mine egne KNÆKBRØD!! Ser her:


Ok, første gang kan man godt se… de er knap så lige og flotte. Men de smager faktisk godt! Jeg har lige smagt dem med Philadelphia smøreost på, mums J Konsistensen er ikke som købe-knækbrød, men det er jo også hjemmebag, og det har sin egen charme J


De var faktisk simple at lave:
Jeg blandede 200 g. hørfrø, 30 g. Chia-frø, 150 g. sesamfrø og 25 g. blå birkes.


Derefter rørte jeg 4 æg og 1½ dl. koldt vand i og samlede dejen (det bliver ikke en rigtig dej). Jeg synes, at dejen blev lidt tynd, så jeg kom nogle hampefrø-fibre i (de suger meget væske, da de er meget fiberrige). Eller måske skal jeg bare bruge mindre vand næste gang J

Bagepapir på en bageplade, hæld dejen på og fordel den ud, så den fylder hele pladen – og så i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer. Så brækkede jeg stykker ud. Ved ikke om man kan gøre det pænere… men altså, jeg er nu stolt af dem, som de er J
De må også være gode for fordøjelsen, tænker jeg… med alle de frø. Mange spiseforstyrrede har problemer med maven, når de begynder at spise mere normalt og regelmæssigt. Det kan føles voldsomt at mærke så meget mad i maven, og når det så ikke kan komme ud igen… say no more, say no more…
Jeg må se, hvordan disse knækbrød virker på maven i morgen (skal nok lade være med at dele det!).

4 kommentarer:

 1. De smager rigtig godt - sådan nogle har jeg også bagt! :D Bare med græskar og solsikke også.
  Et godt tip er at ridse firkanter med en kniv eller et pizzahjul inden bagning, så blir det lettere og de blir pæne(re), de stykker man får ud af det. ^^

  Mange kram,
  Maria.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, Maria! Det må jeg prøve næste gang inden bagning :)

   Ja man kan bruge de frø og kerner, som man har lyst til - man kan finde sin favoritblanding :)

   Kram til dig, Maria!

   Slet
 2. Arh, der kom lige en med samme tip, som det jeg prøvede at give fra mobilen - uden held - men pyt, det kan jo være lige meget hvem det kommer fra :-) I hvert fald virker det med at "skære" / ridse i dejen, før den kommer i ovnen.
  De ser lækre ud, godt gået!

  SvarSlet