søndag den 3. november 2013

ER jeg virkelig gravid?!

Øh Mille, ja hvad tror du ellers?

Jeg ved godt, at det lyder rigtig mærkeligt… men det er virkelig svært for mig at tro på, at jeg ER gravid. Og det til trods for, at jeg har set fire graviditetstest få to fine streger, jeg er blevet scannet to gange og har SET spirrevippen, og jeg har nu en mave, der ser sådan ud:


Alligevel har jeg svært ved at tro på det. Jeg tager mig selv i at tænke: ”jeg er nok bare blevet lidt tyk…” Og jeg tror også, at folk kigger på mig og tænker: ”hun har da godt nok fået en tyk mave”. Min kæreste prøver at overbevise mig om, at folk ikke tænker det – det er TYDELIGT, at det er en gravidmave, siger han. Hmm godt så J
Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg ”var dømt ude”… altså at jeg har fået at vide, at jeg aldrig ville kunne få børn, pga. min krop er for skadet efter spiseforstyrrelsen. Så kan der jo ikke være et barn i mig nu?

Eller skyldes det en rest fra spiseforstyrrelsen, som fokuserer på, at jeg tager på, og som ikke kan forstå, at min krop kan skænke mig noget så stort og dyrebart som ET BARN? Min ”forbandede krop” som jeg så tit har kaldt den. Det hænger jo slet ikke sammen!
Eller er det mon helt normalt som gravid at svinge mellem at forstå og ikke forstå, at man skal være MOR? Det er jo en vildt stor ting og en milepæl i ens liv!
I morgen går jeg ind i 20.uge, dvs. jeg er HALVVEJS i graviditeten allerede! Og tirsdag skal jeg til scanning igen, og der får jeg at vide, om jeg venter mig en pige eller en dreng J Jeg har allerede sommerfugle i maven – glæder mig sådan til at se spirrevippen igen og endda kunne få sat ”hun” eller ”han” på! Måske går det så ENDELIG op for mig for alvor, at jeg altså ER gravid, og at jeg skal være mor til en pige eller en dreng J

2 kommentarer:

 1. Kære Mille,

  Hvor har du bare fået dig en smuk mave! Ja det HAR du altså;) Og ja, din kæreste har helt ret - det er tydeligt at du er gravid.
  Om det er normalt at det kan være så svært at forstå at man skal være mor? Tja... Det tror jeg faktisk godt det kan, i hvert fald til en vis grad. Jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige om du har endnu sværere ved at forstå det, netop fordi du var "dømt ude", som du selv skriver. Det lyder faktisk meget fornuftigt, så jeg tror da helt sikkert at man i din situation kan have endnu sværere ved at tro på at der vokser et lille menneske inde i ens egen krop.
  Når det er sagt tror jeg at rigtig mange førstegangsgravide har virkelig svært ved at fatte at det ER sandt, man tænker nærmest at det er for godt til at være sandt.
  Jeg havde de samme følelser som dig, tænkte at folk nok kiggede på min mave og tænkte "hun har da vist spist lidt for meget", dog ikke så langt inde i graviditeten som dig. Da først maven blev rigtig tydelig (som din er nu, og sikkert har været i nogle uge efterhånden;), kunne jeg stolt "strutte" med den og vise den frem - og lige præcis DET tror jeg hjalp mig til at få det godt med mig selv og ikke længere tænke, at andre tvivlede på om jeg bare var blevet lidt tyk.
  Det er bare så stor en ting at få lov til at skabe et lille menneske sammen med den man har allermest kær og jeg håber sådan at du kan nyde hver eneste dag i takt med at maven (og dermed spirrevippen:) vokser.
  Er spændt på om I mon kunne se til scanningen, om I skal have en lille datter eller en lille søn;)

  Kh. Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rikke

   Det er en lille pige! VILDT fantastisk til scanningen i dag! Hun blev gennemtjekket (troede slet ikke det var sådan en grundig scanning), og scanningsdamen fortalte undervejs. Vi så hjerne, hjerte, nyrer, blære, rygrad... heeeelt vildt stort!

   Jeg tror, at jeg har fattet det mere nu ;) Nu kan jeg også tænke på MIN PIGE, i stedet for at det er en DEN.

   Jeg er glad for, at du også har tænkt sådan (selv om det ikke var så langt henne, som jeg er nu). Jeg vil prøve at strutte mere med den og være stolt! Jeg tror også, at det bliver nemmere nu, hvor jeg har set SÅ meget liv og ved, at der ER en pige derinde :)

   Tusind tak for din kommentar!

   Kh. Mille

   Slet