fredag den 25. april 2014

En stolt mor

I går var det 3 uger siden, at Julia blev født. Jeg kan mærke, at jeg vokser mere og mere med ”opgaven” som mor. I de første dage turde jeg næsten ikke holde hende, fordi jeg nærmest var bange for, at hun gik i stykker. Om natten kunne jeg ikke sove, fordi jeg konstant tjekkede, om hun trak vejret. Og jeg tvivlede på, om jeg kunne ”finde ud af det hele”. Men nu er jeg helt afslappet og føler mig vildt godt tilpas i rollen som mor. Jeg er tryg ved at holde hende, og jeg føler, at jeg lærer hende mere og mere at kende, så jeg kan læse, hvad hun har brug for. Jeg sover også om natten (altså det jeg kan… skal jo amme ca. hver 3. time…). Jeg føler mig overskudsagtig og i balance på trods af det døgn-job, jeg har nu.
I dag var sundhedsplejersken igen på besøg og målte og vejede Julia og ”så hende an”. De fleste babyer taber sig jo i starten, men næ nej – ikke Julia. Hun har taget 1 kg. på på 3 uger!! Og også lige vokset 4 cm.! Jeg må jo ha’ fløde i de babser J Amningen kører også ubesværet – vi er et godt team, mig og Julia ♥ Hun kan allerede smile, og hun er ekstremt meget til stede og fokuserer vildt med øjnene. Sundhedsplejersken sagde: ”hun er altså lidt usædvanlig. Hun er langt foran sin alder. Jeg tror, at hun bliver meget intelligent”. Så vokser man jo liiiiige flere centimeter som mor J Sundhedsplejersken sagde også, at hun er imponeret over min kontakt med Julia – der er mange, der kan have svært ved at få det, når baby er så lille og ny.  
Og hvorfor skriver jeg nu dette til jer? Bare for at blære mig? Nej, jeg vil gerne vise, at du altså godt kan blive helt normal (hvad normal så er…) og også finde ud af at være en super mor, selv om du i mange år har været fucked, følelsesforskrækket, ikke-nærværende og ude af stand til at mærke grænser, behov og lyst. Du kan godt bryde ud af den diagnose, der står i dine papirer. Du er ikke din diagnose. Fortid kan godt vendes til at blive din styrke og gave i stedet for at hænge som en sort sky over dig.

Der bliver tænkt stooooore tanker J:
 
Og så er man meeeget træt:

 3 kommentarer:

  1. Åhhhh kæreste Mille, det varmer at læse og ikke mindst se at du og Julia trives og har det så godt.
    Du er squ sej

    SvarSlet
  2. Tillykke.. Du er sådan et fantastisk menneske!

    SvarSlet