torsdag den 26. juni 2014

Angsten i supermarkeder

Jeg ved ikke, om andre spiseforstyrrede også har prøvet at få angstanfald i supermarkeder. Hold op, hvor har jeg fået det mange gange L At stå der, omgivet af mad og mennesker, og pludselig få åndenød og koldsved – og så nærmest forsvinde ud af mig selv. Gå rundt i en tåge, ikke vide hvad jeg køber, først ”vågne op” når jeg kommer hjem. Virkelig skræmmende.

Det fik jeg falsh back til i går eftermiddags. Jeg har – som jeg skrev i går – været skidt tilpas efter den lumbalpunktur, men jeg ville liiiiige prøve, om jeg kunne gå i Fakta (det ligger kun 2 min. fra hvor vi bor) og handle det, vi mangler. Også for at prøve at gå en lille tur alene, inden jeg igen går tur med Julia. Jeg kunne godt mærke, at jeg svimlede hen til Fakta, men jeg tænkte ”tag dig nu sammen, Mille. Hvor svært kan det være” (at presse mig selv, har jeg vidst altid været god til. Samt at overhøre kroppens signaler). Og fra inde i Fakta husker jeg kun, at jeg blev hammerdårlig og tænkte: ”det skal godt nok gå stærkt, der her… jeg skal hjem…”. Og så er resten som i en tåge. Kan ikke huske hvad jeg købte, at jeg betalte, og hvordan jeg kom hjem. Der er tydeligvis ikke balance i min krop endnu (efter lumbalpunktur, hvor man får taget rygmarvsvæske ud, tager det nogle dage før hjerne-rygmarv er i balance igen).

Og det fik mig altså til at tænke på den angst, jeg havde i spiseforstyrrelsen. Der var det vel en psykisk angst for maden (hvad skal jeg købe, hvad har jeg lov til, kan jeg mon styre det, voldtager det mig…), der gjorde, at jeg oplevede det at handle som i en tåge. Hvor det altså i går var fysisk ubalance.

Tror egentlig bare lige at jeg ville sende jer, som kæmper med den psykiske angst nu, en kæmpe krammer. Den kan overvindes! 

1 kommentar:

  1. Kære Mille!
    Jo, jeg kender angsten og handler derfor aldrig ind på tidspunkter hvor der er mange mennesker. Som regel handler jeg faktisk kun ind en enkelt gang om ugen og skal så bare supplere med frugt og grønt senere. Jeg plejer at gøre det om mandagen, når jeg har været inde at træne om formiddagen, der er ikke så mange mennesker og det er ok.
    MEN...Kære Mille! Kan du nu ikke lige passe lidt bedre på dig selv lige nu?! Det lyder voldsomt med den lumbalpunktur og det er klart at du er mere skrøbelig og ikke har uanede kræfter lige nu. Tag et langt varmt bad, tag en Mille-dag med stille og rolig hygge med Julia - og send kæresten i Fakta ;-) Kæmpe knus og MANGE tanker herfra mig <3 Knus

    SvarSlet