mandag den 16. juni 2014

Mad-eksperimenter – og opskrift på nøddeguf

Jeg eksperimenterer meget med at lave forskelligt mad i øjeblikket. Det er både smoothies, snacks, bagværk, morgenmad og aftensmad. Jeg har lidt udfordringer, må jeg indrømme… jeg kommer til at eksperimentere for meget…. ”jamen, det her MÅ man da kunne sætte sammen!” Nej Mille… ikke alt fungerer lige godt sammen. Mine smoothies bliver f.eks. altid lorte-brune, siger min kæreste (jaja godt så, jeg ved det! Men de er altså fyldt med alt muligt godt!).

Og sådan her endte en dej, jeg lavede:

 

Meget flydende og totalt ubrugelig. Der skulle ha’ været ½ dl. mælk i, og jeg kom ½ LITER i… Men det var altså bare fordi, jeg ikke læste opskriften ordentligt. Det var ikke et eksperiment!

Nå, men nu skal I da have opskriften på nøddeguf, som er lykkes og smager godt (hvis du kan li' nødder selvfølgelig). Jeg bruger 3-4 skefulde over min morgenmad for tiden og spiser det også som snack om eftermiddagen eller aftenen.

Du skal bruge:

100 g. mandler
100 g. valnødder
100 g. paranødder
50 g. græskarkerner
50 g. hørfrø
20 g. kokosolie
3 spsk. akaciehonning

Du kan sagtens bruge andre nødder og kerner. Brug hvad du bedst selv kan li’. Den ene gang jeg lavede det, brugte jeg kun mandler (300 g.). Ikke de andre nødder (kun hørfrø og græskarkerner). Du kan også blande havregryn i. Så du kan altså mixe din egen favorit.

Tænd ovnen på 175 grader (varmluft). 

Hak nødderne groft og bland dem sammen (også med græskarkerner og hørfrø).


Her er det mandlerne, jeg har gang i at hakke (og jeg bliver da totalt afsløret… min kæmpe last kan ses i baggrunden. Jeg vil have lov til at nyde det, jeg har lyst til – også selv om det ikke er sundt).

Smelt kokosolie og akaciehonning i en gryde (men i denne varme er kokosolien flydende ved stuetemperatur, og så behøver du ikke varme den op)


og hæld det så i skålen med nødderne og kernerne. Bland godt sammen og fordel det så ud på en bageplade.


Bag det i ovnen ca. 15 minutter (måske lidt mere alt efter hvordan du ønsker det). Vend i det indimellem.

Når det kommer ud af ovnen, hælder jeg det i en skål, som jeg rører i ofte, mens det køler af (så det ikke klumper sammen).


Til sidst hælder jeg det i et glas, og så er der nøddesnack til et stykke tid J


2 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud, ved dog ikke om jeg helt er så stærk at jeg tør kaste mig ud i projektet endnu, men om ikke andet kan jeg jo til en start lave en mindre portion. Tusind tak for super inspiration kære Mille <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, Rie. Før i tiden kunne jeg heller ikke have sådan noget stående.
   Men ja - prøv med en lille portion og se, hvordan det går. Måske er du nået længere, end du tror! ;) Hepper på dig!
   <3 til dig, Rie!

   Slet