mandag den 9. juni 2014

Træning af tvang

Før i tiden (i spiseforstyrrelsen) skulle jeg op og træne hver morgen… jeps, hver morgen, stort set uden undtagelse. Selv hvis jeg havde været i byen dagen før, skulle jeg træne næste morgen (med tømmermænd… sikke meget jeg reelt fik ud af den træning..). Selv om jeg altid godt har kunnet li’ at være aktiv og dyrke motion (altså også før spiseforstyrrelsen startede), blev det i spiseforstyrrelsen til noget, som jeg bare skulle. Det var som om, at nogen hev mig af sted i nakken, uden jeg overhovedet tænkte over lyst, og hvorfor jeg overhovedet skulle af sted klokken bæ hver morgen. Det blev altså tvang i stedet for at træne af glæde og lyst. Jeg er helt sikker på, at den overdrevne træning (udover forkert/ikke nok mad) gennem alle årene, også havde en del af skylden for, at jeg ikke havde menstruation i 16 år. Min krop var i en konstant stresstilstand!

Menstruationen kom først igen, da jeg tog en trænings-kold-tyrker, stoppede med at kaste op og begyndte at spise mere – vigtigst af alt, at spise nok fedt.
Men det var nu ikke det, jeg ville skrive om nu J Jeg kom bare til at tænke på min træningsafhængighed (oveni spiseforstyrrelsen), fordi jeg kl. 5.30 i morges vågnede og fik lyst til at se morgensolen på Amager Strand. Så da både Julia og kæresten snorksov, sneg jeg mig ud af døren og gik ned til stranden. Det huskede mig på alle de morgener, hvor jeg er blevet ”tvunget” af sted uden ægte lyst.
Tusinde tanker fløj gennem mit hoved på gåturen. Hvor er jeg dog taknemmelig over at gå her i dag. Tænk at sidde og nyde morgensolen på stranden uden at den destruktive stemme puster mig i nakken. Det er ubeskriveligt (det kommer til at lyde lidt frelst, kan jeg godt høre, men jeg nyder det altså virkelig!! Det er en overvældende frihed at mærke, når man ikke længere skal noget men vælger, hvad man har lyst til).

Se lige hvor fint (flot tommelfinger, du lige skulle ha’ med på billedet, Mille… tsk tsk):
 
Og da jeg kom hjem, kiggede disse øjne på mig:


Hvad mere kan jeg ønske mig?
Tak.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar