onsdag den 13. august 2014

Mere morgenmad :)

Skriver hun nu mere om morgenmad....

Ja, det gør hun :)

Her til morgen varierede jeg min pandekage-topping lidt. I stedet for blåbær øverst kom jeg kokoschips, mums! Dessertagtig måde at starte dagen på.


Og det mætter godt pga. de to spsk. MK Olie, som jeg har kommet på pandekagerne først (se mit morgenmadsindlæg fra i søndags). Jeg er blevet ret stor fan af den olie. Den er dyr men super god!


Apropos dyr. Hvorfor er det, at vi tit bliver nærige omkring noget, som er godt for os? Jeg mener... da jeg var i spiseforstyrrelsen, gik der MANGE MANGE penge til spilde på mad. Enten fordi jeg smed det ud, eller fordi det røg ud i toilettet efter en tur ned i maven først... Jeg kunne lige så godt ha' taget pengene og kylet dem ud med det samme! På vejen ud af spiseforstyrrelsen - og også nu - oplever jeg, at jeg tænker: "ej, det er sgu lidt dyrt. Det kan jeg ikke tillade mig at bruge penge på". F.eks. med denne olie. Men så husker jeg mig på, hvad pengene før gik til, samt at jeg vil forkæle mig selv nu og have det godt! Desuden tror jeg næsten, at jeg bruger færre penge på mad nu... selv om jeg køber bedre produkter...

Nå tilbage til morgenmad. Er det ikke fedt, at man kan variere sin morgenmad så meget? Lige som man har lyst til :) I stedet for at spise det samme dag ud og dag ind. Tror også at det er godt for kroppen. Variation, så man får lidt at alting og ikke kommer til at mangle noget. Ja, det tror jeg, at min krop har godt af efter så mange år med for ensidig spisning.

Jeg skriver også så meget om morgenmad, fordi det er det vigtigste måltid for mig. I spiseforstyrrelsen har jeg godt nok sprunget morgenmaden over mange gange, hvilket har gjort det sværere at kæmpe imod spiseforstyrrelsen dagen lang. Jo mere jeg "trak elastikken" og ventede... og ventede.... og ventede... med at spise til op ad dagen, jo sværere blev det at få spist, og jo mere spildte jeg dagen på ingenting. Brugte al energi på at frygte maden, som jeg jo på et tidspunkt måtte overgive mig til... Og når jeg så spiste, var jeg fysisk så sulten, at det var sværere at styre = nemmere at komme til at overspise = så ved vi godt, hvor vi ender henne, ik? Lortedag med stort L.

Selv om jeg nu er ude af spiseforstyrrelsen, er det super vigtigt for mig at få spist en stor og ordentlig morgenmad. Det duer ikke for mig at springe over eller kun at spise frugt f.eks. Ingen morgenmad eller kun frugt om morgenen gør mig ustabil. Jeg kan mærke mere uro, ukoncentration, mindre energi, mindre overskud, mindre glæde. Og spiseforstyrrede tanker kan lettere dukke op i løbet af dagen, og selv om jeg ikke handler på dem uanset hvad, er det jo pisse irriterende at skulle brug krudt på at kæmpe mod dem.

Så jeg er fan af kæmpe sund morgenmad med nok fedt!

PS. Og nej, jeg har ikke fået penge for at skrive positivt om MK Olie. Jeg er ikke sponsoreret af nogen som helst (jeg har set, at andre bloggere bliver sponseret).

3 kommentarer:

 1. Mmh, hvor ser det bare godt ud, Mille! :-) Bliver du ikke helt ekstremt mæt af sådan en omgang morgenmad? Jeg vil så gerne spise mere mad (og flere forskellige fødevarer...), men jeg bliver simpelthen så ufatteligt mæt - og i mange timer ad gangen. Hvis jeg spiste sådan en lækker portion morgenmad, ville jeg simpelthen blive dårlig og derefter først blive sulten langt hen ad eftermiddagen (og så er det faktisk ikke så nemt at få spise en masse god og nærende mad!). Nogle gange bliver jeg helt ked af, at jeg kun kan spise så lidt mad i løbet af dagen, når der er så mange ting, jeg har lyst til at spise, men samtidig er klar over, at jeg slet, slet ikke vil kunne rumme det i maven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også lækkert!

   Det er faktisk ikke så meget, som det ser ud til :) Det er to små pandekager (hele portionen på 8 pandekager er lavet af 250 g. hytteost, 2 spsk. Husk og 4 æg). Mængden af græsk yoghurt/skyr svarer til hvis man tog en normal portion i en skål. Dvs. det er faktisk "bare" det samme, som hvis jeg havde spist en skål græsk yoghurt/skyr med chia og kokos - og her får jeg så bare også lidt hytteost og æg gemt i pandekagerne :)

   Så er der selvfølgelig også de 2 spsk. olie, men de fylder jo ikke i maven (men mætter!).

   Det lyder som om, at du skal vænne din mave til at spise normale portioner igen... Det skulle jeg i hvert fald :) Jeg skulle også vænne mig til at spise mere, selv om jeg følte mig mæt (jeg kunne ikke mærke hverken sult eller mæthed....). Det resulterede i en lang periode med ondt i maven og oppustet mave, men det var nødvendigt for at genskabe en "normal mave" samt øve mig i mæthed/sult.

   Jeg sagde til mig selv: "jeg må gå igennem kortvarig smerte for at opnå langvarig nydelse". Jeg fokuserede altså på, hvor jeg ville hen, og så måtte jeg gøre, hvad der skulle til. Håber det giver mening! :)

   Slet
  2. Årh nej, mente bestemt heller ikke, at det var en for stor portion! Det ville også have været en hel normal portion for mig for bare et års tid siden, men efter jeg stoppede i behandling, er det ligesom gået nedad med madmængden. Nu undrer jeg mig bare over, at jeg før i tiden kunne holde vægten på så ekstremt meget mad (ok, jeg trænede nok også mere end hvad godt var - og jeg er en af de "heldige", der har en tårnhøj forbrænding, specielt når jeg også motionerer), og at jeg nu sådan nogenlunde kan holde vægten på så meget mindre. Kroppen er en klog én - så snart jeg får mere mad indenbords, sætter den lynhurtigt forbrændingen op, meeeen når der ikke rigtig er nogle til at motivere en til at få det gjort, sker der ikke så meget i den retning. Jeg ligger mig op af, at jeg trods alt har det langt bedre med maden end tidligere, selv om der er røget små 7 kilo siden behandlingsstop. Jeg tror desværre, du har ret i, at maven desværre er blevet vant til de små portioner, og føj hvor er det ikke sjovt at få vænnet den om igen!
   Tak for svar Mille, hav en dejlig dag :-)

   Slet