mandag den 1. september 2014

Fortsættelse fra i går :)

Jeg tænker, at nogen sikkert tror, at jeg mener, at man skal spise ALT for at have det ok med mad. Det lød måske lidt sådan på det, jeg skrev i går. Og at man ikke skal spørge eksperter til råds om, hvad man må spise og ikke spise, men at man bare skal følge sin egen krop.

Det er ikke helt så firkantet, jeg mener det. Det kan være SUPER at få kostvejledning, hvis man f.eks. ønsker råd til at spise sine hormoner i gang, eller hvis man har brug for nogle guidelines til, hvad der er en "normal" portionsstørrelse (det kan man jo godt komme liiiiidt langt væk fra, når man har været spiseforstyrret i mange år!). Og jeg synes også, at det er smukt at lade sig inspirere af, hvad der har hjulpet andre at ændre i kosten.

Det, som jeg "angriber" er, når vi glemmer, at vi har vores egen ekspert med os: vores krop! Jeg oplever mange, som vælger MED HOVEDET: nu vil jeg spise efter X (indsæt selv LCHF, Paleo, blodtypediæt osv.). Det er folk generelt, jeg snakker om, ikke kun spiseforstyrrede. Når man har taget sådan en beslutning med hovedet, skærer man sin krop fra. Det er jo direkte dumt at undgå brød, hvis man fungerer fantastisk på det, men man skærer det ud af kosten, fordi nu følger jeg jo Paleo. Men hvis man mærker, at man får det SUPER af at undvære brød (eller måske bare skære ned på det), er det jo fantastisk, at man er blevet inspireret til det. Dvs. min "opfordring" (altså ikke fordi jeg skal bestemme noget som helst. Vil bare have dig til at tænke over dine valg og fravalg) er ikke slavisk at "følge noget". Mærk efter i din egen krop og lad dig inspirere af de forskellige kostteorier. Så kan du sammensætte din helt egen LYST-kost. Det som DU får det bedste frem i dig af at spise. Kunsten er så at holde fast i det, som jeg også nævnte i går. Jeg synes i hvert fald, at det kan være svært at blive så meget "hjemme i mig selv" at al den kostsnak preller af på mig. Jeg bliver påvirket. Også selv om jeg har fundet den "måde at spise på", som jeg har det bedst på og med.

Jeg er stadig i træning :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar