tirsdag den 9. september 2014

Hold fast i det der virker for dig

Når du på vejen ud af spiseforstyrrelsen mærker, hvad der virker for dig, så hold for guds skyld fast i det! (nej, ikke for guds skyld. For din egen). Det gælder om at finde en masse positive holdepunkter, som gør, at du bedre kan kæmpe imod de destruktive tanker - også selv om andre ikke kan forstå, at det dog skulle hjælpe. Hold fast i det der virker for dig! F.eks. tegnede jeg jo et hjerte på mit håndled hver morgen i 2 år, selv om andre sikkert tænkte, at jeg var mærkelig. Men det hjalp mig! (læs om det her: http://blogger.restenskalnydes.dk/2014/07/historien-om-min-hjertetattoo.html).

Noget andet som virkelig hjælper mig er at komme godt fra start om morgenen. Jeg drikker vand med citron i som det første om morgenen (det skulle være så sundt, og jeg føler også, at det frisker op), og lige meget hvilken morgenmad jeg spiser (jeg varierer tit), holder jeg ALTID fast i at tage 2 spsk. hørfrøolie samt kokosolie i min kaffe. Selv om jeg er syg (lige nu er både Julia og jeg halvskvattede), tager jeg olierne. Ingen undskyldning er god nok til at lade være! At starte min morgen godt gør, at jeg er rustet til at tage mig en god dag. Når jeg får nok fedt fra morgenstunden, føler jeg større ro i mit hoved, altså mindre tankemylder, og jeg kan langt bedre mærke mig selv. Jeg er gladere, har mere energi, har større overskud og jeg føler mig mere til stede. Jeg ved godt, at det måske lyder lidt overdrevet, men fedtet har virkelig stor betydning for min dag! Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg har levet fedtfattigt (ekstremt fedtfattigt) i vel ca. 14 år, så min krop hungrer efter det. Men fedt er jo også essentielt for, at kroppen kan fungere optimalt. Så hvis du er spiseforstyrret og skærer alt fedt ud af kosten, er mit bedste råd at begynde at tage olie. Jeg kan næsten garantere, at du vil begynde at mærke et større overskud - der så sætter gang i en masse andre gode processer i dig. Når du tænker mere klart, kan du også bedre tage udfordringerne op med de destruktive tanker.

Så dagens tip: har du fundet noget, der virker for dig (noget du spiser, noget du siger til dig selv, noget du gør), så hold fast i det! Skriv det evt. ned og hæng det op (hvis det hjælper dig). Uanset hvad så holder du fast i dette, fordi du vil videre! Du vil ud af spiseforstyrrelsen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar