mandag den 29. september 2014

Pepsi Max/sødestoffer

Uh, hvor har jeg været afhængig af denne her:


Da det var værst, drak jeg 5-6 liter af det... om dagen. Jeg bildte mig ind, at jeg kunne skylle maden ud af mig (crazy, jeg ved det. Al fornuft forsvinder sgu i en spiseforstyrrelse). Jeg blev skør i bolden af alle de sødestoffer, jeg skulle tisse konstant (også om natten da jeg bællede en masse inden sengetid = meget forstyrret søvn/ingen søvn), og jeg har nedbrudt mine knogler (det er fosforsyren, der trækker kalken ud af knoglerne).

Jeg vil påstå, at jeg var afhængig. Jeg SKULLE have det. Vand kunne ikke tage trangen.

Den eneste måde jeg kunne komme ud af det på, var at tage en kold tyrker i en laaaaaang periode. Jeg kunne ikke bare skære ned og så holde forbruget på et normalt niveau. Nej, jeg skulle holde mig HELT fra det, indtil jeg var "afgiftet".

I dag er jeg i stand til at drikke det indimellem, når jeg virkelig har lyst. Men jeg er meget opmærksom, for jeg kan straks mærke, at noget i mig bliver tændt. Jeg får straks trang til mere. Men det giver jeg mig ikke lov til, for jeg ved, at det så hurtigt bliver: "jeg kan da godt liiiiiige tage én til...og én til....". Og jeg vil ikke ud i det misbrug igen! Så når jeg har drukket ½ liter, ved jeg, at jeg i hvert fald skal vente ca. 1 måned (mindst), før jeg gør det igen. Jeg drikker ikke flere dage i træk (nu lyder jeg som en alkoholiker).

Det vilde er, at jeg med det samme kan mærke, at jeg bliver lidt "skør i hovedet", når jeg drikker det. Sådan svært ved at koncentrere mig, føler mig bims, som om jeg ikke kan være helt til stede... Måske kan jeg mærke det så kraftigt, fordi jeg er "afgiftet" for sødestoffer? Og jeg tænker nu, at jeg da godt nok må ha' været bims i bøtten, da mit forbrug var tårnhøjt. Måske ikke noget at sige til, at det var svært at tage fornuftige og konstruktive beslutninger - jeg var jo "skæv" konstant!

Gad vide om andre kan mærke sødestoffer lige så vildt som mig? Eller er jeg bare over følsom?

Faktisk spiser jeg i dag helst rigtig sukker frem for sødestoffer. Jeg ved godt, at sukker heller ikke er sundt, for det er jo bare tomme kalorier. Men jeg tror sgu, at det er sundere end alt det kunstige! Ved vi, hvad det kunstige på sigt gør i og ved kroppen?

Som jeg har skrevet i andre indlæg, så tror jeg på balancen. Man er ikke sund, fordi man spiser fanatisk. Nej, alt med måde! Balance.

3 kommentarer:

 1. Jeg kender godt til det at være afhængig af sødt. Ikke specielt sødemidler eller en bestemt fødevare, men jeg er en "sukkergris", så når jeg først begynder, skal jeg have mere. Det betyder, at jeg den dag i dag helst holder mig fra søde sager, eller laver en aftale på forhånd med mig selv om, hvornår jeg stopper - og så stopper jeg! Det kræver lidt viljestyrke, men det fungerer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sgu sejt, at du kan det!

   Jeg tror, at sukker/noget sødt generelt tricker mange. Men i stedet for at skulle udelukke det helt, er det fedt at lære at styre det. Så er der intet, der behøver være forbudt :)

   Slet
 2. Jeg er afhængig. Jeg drikker 3 - 4 dåser pepsi max om dagen. Mit hovedet siger at det de bedre end vand, da det er vanddrivende! Og så bliver det skyllet ud. Og dermed ikke vejre på vægten, når jeg stiger på den igen. I forhold til vand. Det er tåbeligt.

  SvarSlet