onsdag den 8. oktober 2014

Luksus-brunch

I søndags flottede vi os virkelig. Vi spiste brunch på Hilton! Ja, det mega fine hotel. Jeg troede, at man skulle bo på hotellet for at få lov til at spise i restauranten, men man kunne altså godt komme udefra.

Så der fik jeg da nok lige mit livs brunch! Er du vimmer, der var meget mad. Og det var SÅ lækkert.

Havde jeg stadig været i spiseforstyrrelsen, havde det været et mareridt. At skulle forholde mig til alt det mad. Og tillade sig at NYDE det?! Oh no. Jeg kunne være sikker på, at resten af dagen ville være "ødelagt" og også dagen(e) efter.

Det er en befrielse - virkelig en befrielse - at jeg nu kan tage til sådan en overdådig brunch uden at panikke. Jeg har fået tillid til min krop. Lært at lytte til den. Forstået balance i stedet for at svinge i enten-eller (som mange kvinder gør. Ikke kun spiseforstyrrede). Lært at nyde.

Jeg smagte små bidder af alt det, jeg havde lyst til (og spiste ikke det, som jeg ikke havde lyst til. Lige så vigtigt), og jeg nød det virkelig. Og ja, selvfølgelig spiste jeg laaaaaangt mere, end jeg plejer, men hvad så? Jeg starter jo ikke hver morgen sådan. Så nej, jeg har ikke taget 10 kg. på.

I et typisk dameblad ville man så regne ud, "hvor langt jeg skulle løbe for at forbrænde alt det". Har I ikke læst det mange gange? Fx "du skal løbe X antal minutter for at forbrænde en Mars-bar". Jeg hader, når de skriver det sådan! Ah, hader er måske et for stærkt ord. Jeg bliver irriteret. For det forvirrer da meget at stille det sådan op! Kroppen er meget mere end kalorie ind, kalorie ud. Og det handler om, hvad man spiser over længere tid. Om nydelse, om balance, om at leve. Og alt skal ikke bare "brændes af".

Her er lige nogle billeder, som jeg fik sneget mig rundt og taget. Men der var meget mere, end jeg har fanget her på billederne!

Brød og wienerbrød i alle afskygninger:


Diverse kager som løbende blev skiftet ud med nye slags (som man jo så også liiiige måtte smage...):

Chokolademousse i små snapseglas:


Laks (både varm og kold), flere slags sild, æg, spegepølser, kiks... :


Der stod én og lavede pandekager, så de var helt friske og lune - og så kom man selv topping på (Nutella, peanutbutter, sirup, syltetøj, chokoladeknapper, mandler, valnødder eller flormelis):


Diverse salater og friske frugter:


Kæmpe kage og mere brød... :


Og så var der desuden også røræg, bacon, grønlangkål, ovnbagte gulerødder og rødbeder, kylling, frisklavede smoothies (der stod én og lavede dem), pommes frites og forskellige andre kartofler - samt nok mere jeg har glemt!

2 kommentarer:

 1. Så enig ift det med at forbrænde - jeg bliver også så provokeret af at læse sådan i damebladene. Og om folk, der siger, at de sagtens kan spise usundt og drikke sig fulde en aften - så løber de jo bare en ekstra lang tur i morgen. Det er helt forkert - synes jeg. Så er det ikke udelukkende nydelse. Så er det stadig "forbudt". For man skal gøre noget for at "gøre det godt igen" = man har gjort noget forkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig!! Og det skal jo ikke være sådan (synes jeg). Der skal ikke være straf efter nydelse. Det kan man ikke kalde at være fri og leve :)

   Tak for kommentaren <3

   Slet