onsdag den 5. november 2014

Nye bryster

I disse dage er jeg ret zombie-agtig, for Julia er møgforkølet og pjevset, så hun græder natten lang (= stort set ingen søvn). Jeg tror, at det kan skyldes, at der er tænder på vej... Hun har i hvert fald alderen til det. I mandags blev hun 7 måneder.
Så vi måtte droppe svømning i går (øv, nu var jeg ellers lige blevet så glad for det!), og i dag har vi droppet "Babysang og rytmik". Jeg har nu endelig fået hende til at sove, og jeg burde egentlig sove sammen med hende, men nu vælger jeg at skrive i stedet. Det har jeg slet ikke nået det sidste stykke tid (og jeg savner det).

Så nu vil jeg skrive lidt om bryster!

Det kommer sig af, at jeg i sidste uge lagde dette billede både på facebook og på instagram (husk at følge med der - jeg er mere flittig til at lægge billeder op der, end jeg når at skrive blog for tiden):


Jeg bliver SÅ irriteret, hver gang jeg ser de reklamer for nye bryster på busserne. Jeg har lyst til at strege teksten over og i stedet skrive "Ny tissemand" eller "Længere regnorm" - men det ville være lige så forkert. Lige som jeg ikke synes, at vi kvinder skal lave os om, synes jeg heller ikke, at mændene skal. Lad os nu have lov til at VÆRE! Det handler mere og mere om at se ud i vores samfund, og det synes jeg, er en sørgelig udvikling.

Jeg kan godt forstå, at det kan være nødvendigt at få lavet bryster, hvis der virkelig er en årsag - kræft eller andre sygdomme. Så kan jeg godt forstå, at man som kvinde vælger at få foretaget en operation (men jeg kan lige så godt forstå dem, som ikke vælger det).

Det, som jeg synes er forkert ved, at der reklameres for nye bryster på busserne - I AL OFFENTLIGHED - er, at det sender et forkert signal til nok især de unge piger. Jeg kan sgu godt forstå, at det er svært at være ung i dag!! Ud over alle de udfordringer der er omkring valg af uddannelse og at være ung generelt, bliver der mere og mere fokus på, hvordan man skal se ud for at være "god nok". På instagram postes der konstant billeder af bare maver, trænede kroppe og "korrekte" måltider, og går man på gaden får man altså også lige smidt i hovedet, at der er mulighed for at få nye bryster. Hvis nu dem man har ikke er perfekte nok...

For fa'en altså! Hvorfor har vi ikke mere fokus på at lære de unge om at have det godt? At lykken ikke ligger i det perfekte udseende (som ikke er perfekt heller). Det betyder ikke, at jeg ikke mener, det er ok at gå op i, hvordan man ser ud, og i hvordan man spiser. Men det kan man sagtens, uden det kammer over. Sundhed med nydelse prøver jeg at leve efter. Jeg passer på min krop og holder mig sund (lykken ligger jo heller ikke i at leve af vingummi og is og skide på sin sundhed og vægt), men jeg tænker meget over, hvad det vigtigste er: at jeg hele tiden arbejder med at hvile i mig selv og min krop, acceptere den som den er, nyde hver dag så meget det er muligt og at være der for dem, jeg elsker.

Mine bryster ligner ikke mere en 18 årigs, men hvad så? Jeg er 35 år, har født en datter, og jeg ammer. Selv om jeg fik dem "fixet", så de igen lignede en ung piges, er jeg sikker på, at jeg ikke ville blive mere lykkelig. Jeg ville ikke blive elsket mere, og jeg ville ikke elske mere.

Jo mere vi fokuserer på at se ud i vores samfund, jo mere kunstigt bliver det, synes jeg. Det smukke i forskelligheden forsvinder.

Og jeg gentager lige igen, at jeg dermed ikke mener, at man "bare skal lade stå til og skide på udseende og sundhed". Nej, det giver en god følelse, når krop og psyke er i balance, og man har en sund vægt, og når man træner på en sund måde.

Det bliver kun "farligt", når udseendet betyder så meget, at bryster skal fixes uden reel grund, og når dagen kun har været god, når man har spist "korrekt".

Giv nu plads til store bryster, små bryster, skæve bryster, hængebryster, en vægt hvor kroppen fungerer og har det godt, og giv plads til nydelse, madglæde og kærlighed. Og hyld forskelligheden! Det bliver sgu da røvsygt, hvis vi alle kommer til at ligne Barbie og Ken!

4 kommentarer:

 1. Hej Mille :-) Jeg synes det er et rigtig godt indlæg du har skrevet. Har selv skrevet lidt om det samme her for lidt tid siden. Jeg er delvist enig i dit synspunkt men jeg tror også der ligger noget andet i det, end unge piger der gerne vil have perfekte bryster. Jeg tror der er nogen kvinder der virkeligt er kede af deres bryster, hvis de har ammet, hvor det hæmmer dem og de vil bare gerne have at de bliver pæne igen. Hvis man går og har det sådan, så synes jeg det er i orden. Men hvis det er unge piger, der ikke kan acceptere deres bryster fordi de ser lidt anderledes ud end mængden, så synes jeg det er lidt noget andet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var faktisk lige ved at skrive det også :) Ja, der er en forskel. Og til dels kan jeg også godt forstå, at f.eks. en kvinde der har ammet og nu er ked af sine bryster gerne vil have dem "lavet"... det er i hvert fald fristende, når tilbuddet nu er der. MEN alligevel bliver en del af mig ved med at synes, at der er noget "forkert" i det. Altså, at have født og ammet - bragt liv til et andet menneske - er da det smukkeste i verden! Ja, det "koster" på f.eks. babserne, men er det ikke smukt? Hvorfor må man ikke kunne se, at man er MOR? Det, tror jeg, også er noget samfundet påvirker til. I gamle dage tænkte man sgu ikke på at få fixet sine babbenutter, når man havde født. Det kan godt være, at det er mig, der er gammeldaws, men jeg kan sgu godt li' naturen som den er :) Men som sagt forstår jeg sagtens din pointe, og tak fordi du skrev den!
   Det, som jeg også "angriber" er, at jeg synes det er forkert med reklamen sådan i al offentlighed. Synes det sender et sørgeligt signal. Dem, som skal ha' lavet bryster, skal nok finde ud af hvor. Synes ikke det skal skriges ind i hovedet på folk på gaden - ikke mindst pga. de unge som kan tage det til sig på en uhensigtsmæssig måde.

   Slet
 2. Lidt indput til dit blogindlæg omkring nye bryster.
  På busserne her på fyn står der: Fyn bliver kønnere. Nye bryster 25.000 kr.

  http://www.tv2fyn.dk/article/484593:Busbestyrelse-skal-drOefte-brystreklame

  Hvad er det for et signal der bliver sendt ud til hele befolkningen - tænker især på de unge usikre piger - tænk hvor usikre de kan være på dem selv i forvejen, også bliver de mødt af sådanne reklamer konstant. Årh bliver så frustreret ove det.

  Fedt blog indlæg du har skrevet og virkelig noget der har været i fokus den sidste uge i medierne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo fuldstændig ude i hampen!! Er rystet. Ja, det er et meget skidt signal at sende :(

   Slet