tirsdag den 23. december 2014

Glædelig jul!

Ja, så blev det d. 23. december, og i morgen er det juleaften. Jeg håber af hele mit hjerte, at alle I spiseforstyrrede derude har klaret alle udfordringerne i december, og at I nu kan nyde juledagene. Jeg ved, at det er svært, men hvis vi nu alle sender tanker til hinanden og mærker, at vi ikke er alene? - så bliver det lidt lettere. Følelsen af at være den eneste person på kloden, der kan tænke så "mærkeligt", gør det hele meget værre. Synes jeg i hvert fald :) Jeg kan tydeligt huske, at jeg seriøst troede, at det KUN var mig, der kunne tænke sådan og have det så svært med noget så simpelt og naturligt som AT SPISE. Men vi er mange, fandt jeg heldigvis ud af :)

Så sidder du i morgen aften omkring bordet og føler dig som den mærkeligste person i universet, så send tanker til mig - så sender jeg dem videre til andre spiseforstyrrede :) Husk at det ikke er alt eller intet. Alt med måde, lidt af det hele, balance og frem for alt: nydelse og nærvær. Prøv så godt du kan at være til stede med dem, du er sammen med (i stedet for at lade hovedet drøne af sted med madtanker) - vær observerende, mærk stemningen, lyt til hvad der bliver snakket om, kig på lysene og julepynten, mærk numsen på din stol og tænk over at du sidder lige dér, midt i dit liv, og at det skal nydes og leves i stedet for at overleves. Din spiseforstyrrelse er DIN GAVE. Bare vent til du lærer at bruge den positivt! Du vil få svære perioder alligevel (det har jeg selv lige haft pga. Julias mad. Læs forrige indlæg), men det er netop dem, som du lærer af, og fra gang til gang bliver du bedre og bedre til at mærke, hvad der sker i dig, og træffe bedre valg for dig selv. Jeg er stolt af mig selv, og jeg er lykkelig for at have spiseforstyrrelsen som guide i mit liv. Også selv om det nogle gange betyder voldsomme udfordringer. Jeg ville ikke være blevet den Mille, jeg er i dag, uden spiseforstyrrelsen i bagagen og nu som en del af mig resten af livet - men det betyder, at RESTEN SKAL NYDES mere!

Og så kommer jeg da lige i tanke om, at I aldrig fik min anden yndlingsjulesang! Den ene linkede jeg til i dette blogindlæg, og den anden er her.

RIGTIG GLÆDELIG JUL!

Min farmor har fødselsdag i dag, så Julia og jeg vil tage på plejehjemmet og fejre hende :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar