mandag den 4. maj 2015

Er #majformig# at være egoistisk?

Måske tænker nogen af jer: "er det ikke at være lidt ego-agtig at gøre maj til MIG-måned? Man skal sgu da ikke bare tænke på sig selv!".

Enig. Selvfølgelig skal man tænke på andre. Men det gør man faktisk også, hvis man tænker på sig selv!

Lad os nu sige, at jeg fuldstændig slipper taget igen og lader spiseforstyrrelse overtage med alle dens regler og pis og papirer. Hvordan bliver jeg så? Hvordan får jeg det? Jeg bliver en ligegyldig tom skal, der absolut ikke kan være nærværende. Energien, glæden, gejsten, koncentrationen, roen - alting ryger. Vil jeg så kunne være der for Julia, som jeg gerne vil? Nej. Vil jeg kunne være sådan en kæreste, som jeg gerne vil være? Nej. Osv. Jeg vil forsvinde igen, og det ønsker jeg absolut ikke.

Nu er det ikke fordi valget lige nu står mellem at ryge tilbage i spiseforstyrrelsen eller tage en MIG-måned. Det var bare for at sætte det voldsomt op (overdrivelse fremmer forståelsen).

Jeg ønsker jo blot at mærke min krop og mig selv lidt bedre igen efter graviditet og amning. Jeg trænger til tydeligt at mærke, at jeg vælger mig selv TIL. Også selv om jeg nu er mor. Jeg ønsker at være et godt kvindeligt forbillede for Julia <3

Så hvis du lige nu tænker: "jeg vil være egoistisk, hvis jeg hopper med på idéen #majformig#, og det kan jeg ikke li'", så tænk over om du faktisk ikke bliver en bedre veninde, kæreste, datter, mor osv. hvis du vælger dig selv TIL og øver dig i at følge din virkelige lyst? Det tror jeg, du bliver. Og livet bliver altså også lidt sjovere, hvis du fjerner hammeren, der konstant brager ned i din knold.

Husk, det er ikke store ting, du behøver gøre (som at sige din lejlighed op og rejse til New Zealand). Det kan være små ting som f.eks. at jeg vælger at drikke koffeinfri kaffe her i maj, for at gøre det tydeligt for mig selv at jeg er i en proces med at bygge mine knogler op (det kunne du læse om på min profil på Instagram i går). Når maj er gået, vil jeg finde en balance, hvor jeg drikker rigtig kaffe indimellem men ikke dagligt. Jeg vil nemlig ikke have nogen regler. Jeg vil have lov til ALT! Jeg vil blot mærke efter, hvad jeg virkelig har lyst til - plus selvfølgelig tænke på min krops behov.

En #majformig#-ting er blot, at du mærker noget, du har lyst til og så gør det! Ingen dumme regler skal spænde ben. Og mærk så friheden. Hvis du virkelig trænger til at slappe af på sofaen, så gør det! Tag i bio med en veninde. Løb en tur hvis du længe har udskudt det. Begynd at tage olie hvis du ikke har menstruation. Ud over stepperne, ladies!

For resten: jeg kalder det at tænke på sig selv, så man kan være der bedre for andre, at være en sympatisk egoist. Måske det også hjælper dig at kalde det det?

PS. Hvis du gør det med New Zealand.... så tag mig med! ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar