onsdag den 26. august 2015

Hjælp mig så vi kan hjælpe andre!

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg rigtig gerne vil sparke måden, som behandlingen til spiseforstyrrede (ofte) foregår på i en anden retning, end den der dominerer i dag (jeg siger ikke, at al behandling, der tilbydes er dårlig).

Hvis du har været/er spiseforstyrret, vil du så hjælpe mig? Det gør ikke noget, at du stadig er i proces, men det er vigtigt, at du er så langt, at du li'som kan "se det udefra". Altså se og forstå, hvad du har været igennem, hvordan du blev "grebet an" i behandlingssystemet, hvad der var godt og skidt, hvordan din udvikling har været osv. Men du behøver altså ikke være helt "fri" endnu.

Min idé startede faktisk før, jeg blev gravid med Julia, og jeg fik også sat gang i processen med at efterlyse andre spiseforstyrrede. Men så blev jeg først syg (med blæren. Kunne ikke tisse, var indlagt og fik kateter, som nogle af jer måske kan huske), så blev jeg overraskende nok (men ønsket) gravid, fokus blev på andre ting, Julia blev født, og jeg var over et år på barsel. Nu har jeg haft lidt tid til at "samle stumperne op" - få styr på alle mine idéer og bogprojekter.

Det betyder, at jeg nu går i gang med bogen, hvor andre spiseforstyrrede skal være med og bidrage med deres historie og erfaringer med behandlingen. Hvis vi ønsker en ændring på området, så flere får bedre hjælp, end der tilbydes nu, må vi være flere, der fortæller om vores oplevelser.

Idéen med bogen er, at jeg interviewer jer, der vil bidrage, og så skriver jeg bogen (som I selvfølgelig godkender, inden den bliver trykt). Til sidst i bogen vil jeg samle op på det hele og skrive om, hvordan behandlingen er i dag, og ikke mindst hvordan vi som spiseforstyrrede, der har "været i lorten", kan se, at den kan gøres bedre.

Det bliver materiale, som kan bruges til at råbe politikerne op - jeg har i hvert fald tænkt mig at prøve :)

Så. Vil du bidrage til bogen og mødes med mig til et interview? Så skriv en mail til mig (mille@ihdumille.dk) og fortæl bare lidt om dig selv. Så tager vi den derfra og aftaler, hvornår vi kan mødes. Jeg bor på Amager, men det betyder ikke, at jeg ikke vil snakke med jer fra Jylland, Fyn osv. Vi må se, hvordan det kan løses - enten at jeg tager en tur rundt i DK, eller at noget måske kan klares via mail og telefon. Det skal vi nok finde ud af!

Jeg efterlyser både spiseforstyrrede med anoreksi, bulimi og overspisning. Det er vigtigt at dække hele "markedet".

Husk at hvis jeg ikke vælger dig til at være med i bogen, er det ikke fordi, "du ikke er god nok". Jeg bliver bare nødt til at vælge ud, for ellers kan det jo blive en bog på tykkelse med Biblen ;)

PS. Er der nogle drenge, der vil bidrage, vil jeg blive rigtig glad. Der mangler i den grad også fokus på drenge med spiseforstyrrelser!

PPS. Du kan sagtens være anonym i bogen. Så er det kun mig, der ved, hvem du er, hehe ;)

4 kommentarer:

 1. Hej Mille. Jeg vil meget gerne bidrage til bogen.
  Jeg ved ikke om du har læst lidt om mit lange forløb på min blog www.madebyme-Helena.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Ellers er min mail Helena.engelbrecht@yahoo.dk

  SvarSlet
 3. Min historie er lidt anderledes end de fleste, Jeg var 42 år da jeg blev syg og behandling og hjælp til mig og mine børn har været mere skræmmende end det spiseforstyrrelsen gør ved mig og min familie. Du kan læse lidt om mig og mine tanker på "mit liv er kampen værd.

  SvarSlet
 4. Min historie er lidt anderledes end de fleste, Jeg var 42 år da jeg blev syg og behandling og hjælp til mig og mine børn har været mere skræmmende end det spiseforstyrrelsen gør ved mig og min familie. Du kan læse lidt om mig og mine tanker på "mit liv er kampen værd.

  SvarSlet