fredag den 9. oktober 2015

Det der med at gøre noget andet, end spiseforstyrrelsen dikterer....


Denne seddel hænger på min opslagstavle i køkkenet, og den har hjulpet mig på min vej ud af spiseforstyrrelsen. Det er jo logisk nok, at man skal gøre noget andet, end man plejer, for at ændre sine vaner og nå et nyt sted hen - men at praktisere det er straks sværere!

Mange spiseforstyrrede har (bevidst/ubevidst) tusind undskyldninger for, hvorfor de ikke kan gøre dit og dat (havde jeg også selv vil jeg lige sige!), og de kan ikke forstå, at de ikke rykker sig, fordi de bilder sig ind, at de gør noget... Men man kommer altså ikke ud af spiseforstyrrelsen, hvis man ikke HANDLER og gør noget ANDET, end spiseforstyrrelsen siger! Man kan ikke snakke eller tænke sig til forandring.

Jeg ville faktisk ønske, at min psykolog havde sagt det til mig. Jeg arbejdede med alt det psykiske (hvilket også er nødvendigt) og jeg ændrede langsomt min indstilling til mig selv (fik bedre selvværd, lærte at sige til og fra, tro på mig selv osv.) men i laaaaaang tid ændrede jeg ikke på mine HANDLINGER. Det var som om, at jeg troede, at det ville ske af sig selv, når nu jeg gik til psykolog.... Men det sker sgu ikke bare!

Jeg fandt ud af, at jeg måtte handle AKTIVT imod spiseforstyrrelsens regler og på den måde langsomt indføre NYE vaner og rutiner, som kunne afløse de destruktive. Det lyder måske mærkeligt, at jeg ikke selv kunne forstå, at jeg skulle gå aktivt imod spiseforstyrrelsen i handlingerne - men det kunne jeg ikke. Troede at det var nok at snakke (og skrive) om det. Så derfor siger jeg nu til jer, hvad jeg ville ønske, at jeg selv havde forstået meget tidligere!! Jeg lyder måske hård, men jeg er faktisk meget følsom og kærlig (ved jer der kender mig rigtigt), og jeg siger udelukkende alle disse råd og erfaringer videre, fordi jeg ønsker at hjælpe! Det I kan bruge, kan I tage til jer - og så op i røven med resten :)

PS. Og hvis du vil have flere kærlige klaps i måsen, så kan du jo komme til mit foredrag d. 21. oktober. Læs mere lige heeeeer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar