tirsdag den 19. januar 2016

Espresso Macchiato og taknemmelighed

 
 
I søndags havde jeg en kaffedate med en veninde kl. 9. Jeg vågnede tidligt og tog ind på Hovedbanegården for at observere folk (kan jeg godt li') samt skrive.
 
Jeg bestilte en Espresso Macchiato i Lagkagehuset, for det har jeg ikke smagt før. Det lød bare lækkert :) Men jeg blev dødskuffet! Det var bare sådan en mini-kop med et mini-tår kaffe i! Jeg begyndte at bruge krudt på at være irriteret over det. Hvorfor havde jeg ikke bare bestilt en latte?!
 
Men så vendte jeg fokus til folk omkring mig. Lige ved siden af mig sad en hjemløs og sov (altså inde i Lagkagehuset). Ude i kulden lå hans labrador og frøs kunne jeg se ud af vinduet. Der begyndte at vokse en "jeg-skal-græde-klump" i min hals. Med et blev jeg ramt af EKSTREM dårlig samvittighed. Hvad fanden har jeg egentlig at brokke mig over? (når jeg gør det). Jeg har et hjem, en fantastisk datter og kæreste, en dejlig familie, et arbejde jeg selv har valgt, og jeg er rask. Jeg glemmer tit at være taknemmelig! Kommer til at "brokke" mig over det "grimme" ved min krop og mig selv, fokusere på vores lille økonomi og stresser over alt det jeg ikke når... Hvad fanden skal jeg egentlig nå?!
 
Jeg kiggede på hunden og blev meget overrasket over folks reaktion. Der var SÅ mange, der gik forbi hunden, stoppede op, kiggede ind på den hjemløse, klappede hunden og lagde penge. Jeg var målløs! Troede faktisk ikke at folk var så søde. Så vågnede den hjemløse. Jeg spurgte ham, om jeg måtte købe noget mad til ham? Men det kunne han ikke tage imod... Jeg sagde, at jeg virkelig gerne ville give ham det, men nej.. Han ville ikke. Men to sodavand ville han godt have 😄 Så det købte jeg til ham.
 
Da jeg gik derfra, var jeg stadig lige ved at tude. Virkelig vanvittigt så meget den lille episode røg ind under huden på mig. Jeg gik derfra og tænkte: "det her vil jeg gøre noget oftere. Sætte mig et sted og observere folk. Sætte tingene i perspektiv og tænke på alt det som jeg har at være taknemmelig for. Det gør, at jeg vokser indeni. Bliver bedre til at fokusere på alt det, der faktisk er GODT i mit liv. I stedet for at fokusere på de småting som er "galt". Håber det kan inspirere jer til at stoppe op indimellem ❤️
 
PS. Husk at jeg holder foredrag i morgen aften på Amager og d. 2. feb. i Horsens :) Se info her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar